dimecres, 14 de novembre del 2007

La recerca sobre periodisme ciutadà, a Vilanova

A banda de professionals que estan desenvolupant projectes de periodisme ciutadà dins i fora dels mitjans digitals "tradicionals", el Seminari Internacional de Periodisme Digital reunirà els investigadors que han realitzat els primers estudis a fons sobre aquest fenomen:
- Steve Paulussen lidera un projecte experimental de periodisme ciutadà a Flandes, una col.laboració entre la seva universitat i el principal grup de comunicació d'aquesta regió belga.
- Ari Heinonen té una llarga trajectòria promovent projectes de periodisme ciutadà a Finlàndia i ha participat en un dels primers estudis comparatius de les iniciatives de periodisme ciutadà en els diaris digitals d'Europa i EUA.
- Thorsten Quandt també ha participat en aquest estudi i ha proposat un model teòric d'anàlisi del periodisme participatiu basat en el grau d'apertura dels diferents moments de la producció informativa.
- Neil Thurman ha entrevistat els directors dels principals mitjans digitals britànics per entendre les seves motivacions i actituds en desenvolupar espais participatius pels seus lectors.
- Jan Schaffer ha recollit experiències de periodisme ciutadà local als EUA a través d'entrevistes amb professionals i activistes.

El Seminari és la primera ocasió en que totes aquestes perspectives es troben, i esperem que serveixi per plantejar col.laboracions més àmplies en un futur que serveixin per seguir avançant en la recerca del periodisme ciutadà.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Podríais haber comunicado a los inscritos en el Seminario la existencia de este blog.

Un saludo!

V Seminari Internacional de Periodisme Digital ha dit...

És cert, tens raò, ho farem en les properes hores.

Gràcies pel suggeriment!

Anònim ha dit...

De res!

Tinc moltes ganes de la sessió de Amy Graham, del Poynter Institute.

Per cert, podríeu comentar alguna cosa de la trobada de professionals que tindrà lloc demà? Jo aniré, però encara no tinc molt clar com serà la dinàmica de la trobada.

Gràcies!